Kun selaa internetin ihmeellistä maailmaa, tulee vastaan kaikenlaista informaatiota.

BDSM:ään ja kaikkiin sen alaosastoihin liittyy valtava määrä termistöä ja uutta syntyy luultavasti koko ajan lisää. Ei meinaa itsekään pysyä perässä! Tarkastellaanpa hieman termejä, joita ABDL-skeneen liittyy. 

Kyseisiä termejä ei ole kiveen hakattu, vaan ne ovat vakiintuneita termejä joita käytetään yksilöitäessä aiheseen liittyviä ihmisiä tai asioita Sinä joka olet aiheeseen jo vihkiytynyt, tuskin löydät listasta uusia termejä :) Katsotaanpa!

 

abdlflag.jpgABDL-yhteisön epävirallinen logo.

Näitä voi nähdä esimerkiksi vaatteissa, tatuointina tai vaikka Pride-kulkueessa.

 

BDSM: Lähdetään liikkeelle perustermistä. Kirjainyhdistelmä tulee sanoista Bondage (sitominen), Discipline (kuri), Submission/Sadism (alistus/sadismi), Masochism (masokismi).

 

AB/DL: Adultbaby/Diaperlover, Aikuisvauva/Vaipoista tykkääjä, Tätä nimitystä voi käyttää kaikista jotka harrastavat näitä leikkejä.

 

TB/DL: Teen baby/Diaperlover, Teinivauva, Teini-ikäinen joka kokee vaipat ja/tai aikuisvauvailun itselleen miellyttäväksi.

 

Regression: Taantuminen, sanan positiivisessa mielessä. Ihminen alkaa käyttäytyä oikeaa ikäänsä lapsellisemmin.

 

Little/Pikkuinen: Henkilö joka mieltää itsensä nuoremmaksi kuin on (n.0-4-vuotiaaksi). Jotkut eivät käytä itsestään nimitystä "ABDL" vaan käyttävät mielummin termiä "little". 

 

Middle: Henkilö joka tykkää leikkiä n.5-8v vuotiasta. Middlet tykkäävät jo enemmän esim. värittämisestä ja ns. isompien lasten leikeistä.

 

Big: "aikuinen". Littlet käyttävät aikuisista tätä termiä.

 

Ageplay: Ikäleikki. Leikitään nuorempaa kuin mitä oikeasti ollaan.

 

Ageplayer: Joku ei tykkää mitoittaa itselleen tiettyä ikää vaan käyttäytyy muuten lapsellisesti ja ikäistään nuoremmalla tasolla. Ageplayerit eivät joskus tykkää että heidän luetaan ABDL-skeneen mukaan. 

Littleage: Ikä jolle henkilö taantuu ageplayn aikana. Tämä voi olla tarkkaan määritelty ikä tai häilyvä ja tilanteen mukaan vaihteleva.

 

LG: Little girl, pikkutyttö, Naispuolinen henkilö, joka mieltää itsensä pieneksi tytöksi. Ei tarkkaa ikämääritelmää. LG tykkää monesti glitteristä, yksisarvisista ja kaikesta värikkäästä. Tätä ei kuitenkaan voi yleistää, vaan jokaisella on omat mieltymykset.

 

LB: Little boy, pikkupoika, vastaava nimitys miespuolisesta henkilöstä. LB voi tykätä esimerkiksi pikkuautoilla leikkimisestä, leikkimisestä yleensä, piirtelystä ja kaikesta "poikamaisesta".

 

Mommy: Äitihahmo, Roolileikissä mommy toimii äitihahmona. Kyseessä ei siis ole biologinen äiti. Ei välttämättä eroottista kanssakäymistä.

 

Daddy: Isähahmo, kääntyy englannista parhaiten termillä "isi". Erityisesti little girlit haluavat itselleen oman daddyn, mutta myös pojat voivat nauttia daddyleikeistä. Ei välttämättä eroottista kanssakäymistä.

 

MD/DD: Mommydom/Daddydom. Roolileikki edellämeinituilla termeillä, mutta tähän voidaan liittää jo seksuaalista kanssakäymistäkin mukaan. Littlen roolina on yleensä sub (alistuva) ja littlen tulee totella "isin" tai "äidin" ohjeita.

 

CG: Caregiver, huoltaja, Roolileikin huolehtiva osapuoli, joka ei välttämättä kuitenkaan ole mommy tai daddy. CG voi olla esimerkiksi lastenvahti, setä/täti tai periaatteessa kuka vain joka huolehtii littlestä.

 

CGL:  Caregiver-little asetelma, joka perustuu kahden ihmisen väliseen parisuhdedynamiikkaan. Toinen parisuhteen osapuolista on pieni, ja toinen on huoltaja. Huoltaja voi huolehtia pikkuisen päivittäisistä rutiineista, CG voi esimerkiksi muistuttaa hampaiden pesusta, laittaa ruokaa, kylvettää ja lukea iltasadun. CG/L suhteita voi olla monenlaisia.              Näihin sovitaan aina yhteiset säännöt ja molemmat sitoutuvat noudattamaan niitä. Tähän voi liittyä switch-asetelmaa.

 

DDLG: Daddydom-littlegirl. Miehen ja naisen välinen roolileikki.

 

DDLB: Daddydom-littleboy, Kahden miehen välinen roolileikki.

 

MDLG: Mommydom-littlegirl, Kahden naisen välinen roolileikki.

 

MDLB: Mommydom-littleboy, Naisen ja miehen välinen roolileikki.

 

Switch: Joku joka tykkää vaihtaa rooleja pikkuisen (little) ja vanhemman (big)välillä. 

 

Sissy: Oikea termi olisi varmaan joku muu, mutta "nynny" on suora käännös. Mies joka tykkää pukeutua/tykkää että joku pukee hänet käyttämään tyttöjen vaatteita ja käyttäytymään tyttömäisesti. Ei ole kuitenkaan sama asia kuin transsukupuolinen, vaan sissyille tämä on roolileikkiä.

 

Littlespace: Pikkuistila. Mielenkiintoinen tila, joka voi olla joko fyysinen tai päänsisäinen tai molemmat. Fyysinen littlespace voi olla vaikka sellainen, että huone sisustetaan lapsenomaisesti. Sinne hankitaan leluja ja muuta lapsille tarkoitettua tavaraa. Tämä auttaa pääsemään päänsisäiseen pikkuistilaan jota voi parhaiten kuvailla niin, että se on tila jossa kaikki huolet unohtuvat eikä tarvitse huolehtia aikuisiän vastuista tai murehtia aikusiten juttuja. Tää                            voidaan verrata tietyllä tavalla esimerkiksi rentoutusharjoitukseen. Pikkuisitilassa tehdään niitä asioita joita lapsetkin tekevät. 

 

abdlflag.jpg

 

Esineitä joita ABDL-maailmaan liittyy

 

Diaper/nappy: Vaippa, Monelle regressoitumisväline.

Pacifier/Binkie/dummy: Tutti

Sippycup: Nokkamuki

Onesie: Bodi. potkupuku, vauvamainen asuste

Overall(s): haalari(t)

Crib: Pinnasänky tai lasten sänky. Jotkut ovat jopa rakentaneet itselleen aikuiskokoisia pinnasänkyjä.

 

Paljon on hassuja sanoja mutta niin on paljon niiden käyttäjiäkin! Jos listasta mielestäsi puuttuu joku oleellinen termi ni huikkaapa asiasta tuolla alhaalla kommentointiosiossa!

 

                                                                                                                                           -Mistä me tykkäämme?