Ajattelin hieman katsastaa lukuja, joita ABDL-yhteisöön liitetään ja huomasin, että siellä on ihan todella mielenkiintoista informaatiota! Ennen kuin hypätään isomman tutkimuksen kimppuun, katsotaan vähän mitä meiltä Suomesta löytyy:

Fetlifessä...

ABDL Finland-ryhmässä on 143 jäsentä

Caregiver/little Finland-ryhmässä on 172 jäsentä

Vertauksen vuoksi Fetlifen Adult baby/diaper lover/ageplayer-ryhmässä on 18 030 jäsentä

Suomen virallisen-epävirallisella vaipat.net.-sivustolla on historiansa aikana ollut 1554 jäsentä. 

puzzle-914684_1920.jpg


Aiheesta on tehty hyvin vähän tieteellistä tutkimusta. K.Hawkinson ja BD Zamboni haastattelivat parin tuhannen ihmisen otannalla "adult babyiksi" tai "diaper lovereiksi" itsensä mieltäviä ihmisiä tutkimukseensa jonka nimi on 

Adult baby/diaper lovers: an exploratory study of an online community sample. Archives of Sexual Behavior 

eli vapaasti käännettynä "Aikuisvauvailu/Vaipoista tykkääjät: Otanta verkkoyhteisöstä. Seksuaalisen käyttäytymisen arkistot.


Tutkimukseen osallistui 1795 miestä ja 139 naista, olettaen näiden edustavan oletettua sukupuoltaan. Tämä antaa suuntaa sille, mikä todellisuudessa on ABDL-väen sukupuolijakauma. Tutkimukseen osallistujien keski-ikä miesten ja naisten kesken oli 31 vuotta. 

Suurin osa oli suorittanut college-tason tutkinnon elämänsä aikana (vastaa meidän ammattikorkeakoulua).

Miehistä 58% kertoi olevansa kiinnostununeita ainoastaan naisista. 19% kertoi olevansa bi-seksuaaleja.

Naisista 34% oli kiinnostunut vain miehistä ja 43% ilmoitti pitävänsä molemmista sukupuolista.

ABDL-kiinnostus herää pojissa aikaisemmin kuin tytöissä. Pojilla kiinnostus ABDL:lää kohtaan herää yleensä 11 vuotiaana ja tytöillä 12 vuotiaana. Miehet kertoivat harjoitelleensa ABDL:lää haastatteluhetkeen mennessä 17 vuotta ja naiset 12 vuotta. Molemmat sukupuolet harjoittavat toimintaa yhtä usein.

Noin puolet ilmoitti olevansa, jonkinlaisessa parisuhteessa.

79% miehistä kertoi heidän partnerinsa tietävän vaippailusta. Naisista 83% ilmoitti kertoneensa kumppanille vaippailusta.

Yleisimmiksi asioiksi ihmisten henkilökohtaisessa ABDL-toiminnassa nousi "vaippojen käyttäminen", "kasteleminen", sotkeminen" sekä "muiden vauvamaisten tavaroiden käyttö". Miesten kohdalla vaipat nousivat tärkeimmäksi asiaksi, kun taas naisten tärkein asia oli lasten leluilla leikkiminen sekä ei-seksuaalisen "Isi-pikkuinen" (daddy-little) roolileikin harjoittaminen. "Little" on nimitys jota käyttävät yleensä ne, jotka eivät miellä itseään mihinkään tiettyyn ikäryhmään, ollessaan "pikkuisia".


54fd561c-4414-421a-a770-fea9978e9c47.jpg 

Bodeja ja potkupukuja löytyy monen littlen kaapista!

(kuva: https://thecuriouskitten89.tumblr.com/) 


Miehet kokivat vaipat myös seksuaalisesti stimuloivammaksi kuin naiset. Tähän liittynee se, että miehillä on vaippojen kanssa kosketuksissa, kehon herkimmät alueet, ulkoiset sukupuolielimet. Naisille tärkein seksuaalinen elementti oli pikkutyttömäinen alistuminen sekä roolileikki.

Tutkimuksesta voidaan päätellä, että ABDL-käyttäytymiseen liittyy siihen, millaiset suhteet henkilöllä on ja on ollut vanhempiinsa.

87% miehistä ja 91% naisista kertoi, ettei ABDL-toiminnasta ole aiheutunut heille minkäänlaista ongelmaa tai murhetta.

Useiden osallistujien mielialat ja fiilikset eivät kohdanneet  ABDL-toiminnan kanssa niin, että toimintaa voitaisiin heidän kohdallaan kutsua "parafiiliseksi häiriöksi". Toiminnasta ei siis aiheutunut heille ahdistavaa oloa, vaan he kokivat sen miellyttävänä.


YHTEENVETO TUTKIMUKSESTA:

1. ABDL-yhteisö koostuu yksilöistä jotka harrastavat erilaisia asioita.

2. ja että siihen liittyy erilaisia alaryhmiä, joilla taas on eri kiinnostuksenkohteita (esim daddyleikit).

3. ABDL-toiminnan harjoittamisella ei ole vaikutusta ihmisen pahoinvointiin, päinvastoin.


LÄHTEET

Fetlife-fetissisivusto 

Hawkinson, K., & Zamboni, B. D. (2014). Adult baby/diaper lovers: An exploratory study of an online community sample. Archives of Sexual Behavior

Lehmiller-artikkeli Psycholigical characteristics of the adult baby/diaper lover fetish community

Vaipat.net-portaali